Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@11:34:13 GMT

«رجب» ماه تخلیه روح از گناه و پلیدی‌هاست

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۸۸۱۴

«رجب» ماه تخلیه روح از گناه و پلیدی‌هاست

استاد حوزه علمیه قم گفت: ماه رجب ماه استغفار است و از این ماه باید برای تخلیه روح از گناه بهره‌مند شویم.

سید محمدحسین اردستانی‌زاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان ماه رجب را ماه استغفار و آمرزش گناهان دانست و اظهار کرد: عبادت منحصر به زمان و مکان نیست، دست خداوند متعال بسته نیست که ثواب و اجر عبادت را فقط در مساجد اعطا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی عقل و نیروی عقل حکم می‌کند که وارد اجتماعات نشویم و خداوند که صاحب عقل است بهتر این موضوع را می‌داند، بنابراین مردم در خانه‌ها اعمال ایام‌البیض و ماه رجب را انجام دهند و بدانند ثواب و اجر آن نزد پرودگار محفوظ است.

این استاد حوزه علمیه قم مراقبت از اعمال روزانه را یکی از سفارشات مرحوم آیت‌الله بهجت برشمرد و افزود: هر فردی بهتر است در طول روز از اعمال و کارهای خود مراقبت داشته باشد زیرا آیت‌الله بهجت می‌فرمودند مگر می‌شود انسان در طول روز مراقبت نداشته باشد آنگاه انتظار حضور قلب در نماز را داشته باشد.

وی ضمن تاکید بر استفاده از فیوضات ماه رجب خاطرنشان کرد: اقامه نماز جعفر طیار که مقام معظم رهبری نیز خواندن آن را در ایام‌البیض سفارش کردند، از اعمال پسندیده است زیرا حال خوبی را ایجاد می‌کند و برای بخشش گناهان در این ماه موثر خواهد بود.

اردستانی‌زاده استغفار در ماه رجب را سفارش اولیای الهی دانست و گفت: در حدیثی از امام صادق (ع) آمده است که برای استغفار ۱۰۰ یا ۴۰۰ مرتبه در روز گفته شود: (أَسْتَغْفِرُ اللّٰه الَّذِی لَاإِلٰهَ إِلّا هُوَ الْحَیُّ‌الْقَیُّوْمُ الرَّحْمانُ الرَّحِیمُ بَدِیعُ السَّماواتِ وَالْأَرْضِ مِنْ جَمِیعِ ظُلْمِی وَجُرْمِی وَ إِسْرافِی عَلَىٰ نَفْسِی وَأَتُوبُ إِلَیْهِ) که این دستور اثربخش است.

وی آنچه مانع کسب فیض می‌شود را گناهان دانست و گفت: گناه هم صورت‌های متفاوتی دارد به طوری که برخی از افکار و رفتارهای ما می‌تواند در زمره گناهان باشد اما برخی بر ما پوشیده است که باید در این ماه بسیار استغفار کنیم.

این استاد حوزه علمیه قم به چرایی استغفار در این ماه اشاره کرد و افزود: کسی که می‌داند مرتکب گناه شده، ماه رجب را فرصت شمرده و شروع به استغفار کند زیرا رجب آمادگی روح و جان برای ورود به ماه رمضان است.

وی تصریح کرد: خداوند از رحمت الهی خود دو ماه رجب و شعبان را برای اتصال به بارگاه ملکوتی خویش قرار داده و آمادگی برای ورود به ماه رمضان قرار داده است، بنابراین باید از این فرصت استفاده کرد.

اردستانی‌زاده با تاکید بر اینکه ماه رجب ماه استغفار و ماه شعبان ماه صلوات است افزود: ماه رجب ماه تخلیه روح و شعبان ماه تخلیه با صلوات است تا رنگ و بوی اهل بیتی بگیریم و با آمادگی وارد حریم ماه رمضان شویم و اگر در این ماه‌ها مراقب اعمال و رفتار خود باشیم، بهره‌ای از ماه رمضان خواهیم برد.

وی یادآور شد: ماه رجب شب‌های بزرگی چون لیله‌الرغائب و ایام‌البیض دارد اما شب مبعث نیز شب بزرگی است که باید قدر بدانیم و خود را در زمره این‌الرجبیون قرار دهیم.

این استاد حوزه علمیه قم در پایان قرائت دعای مجیر را در ایام‌البیض برای رفع بلا و غم رهایی از آتش جهنم و آمرزیده شدن گناهان موثر دانست و گفت: خواندن دعای هفتم صحیفه سجادیه نیز در این ماه برای رفع بلا و غم بسیار اثرگذار است که مقام معظم رهبری نیز آن را توصیه کرده‌اند.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: ماه رمضان ماه رجب انسان خودسازی ایام البیض استاد حوزه علمیه قم ایام البیض ماه رجب ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۸۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است

ایسنا/اصفهان نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: حج، سفری برای پاک کردن خود است. سعی کنید که در این سفر، از این صفات منفی خود را جدا کنید و از خدا بخواهید که به شما کمک کند که بهترین رفتار را داشته باشید. اگر از سفر برگردید و تغییر مثبتی نداشته باشید، ضرر کرده‌اید و مکه که پاک کننده‌ است، نیز بر شما اثری نداشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در کنگرۀ عظیم حج تمتع که امروز جمعه، ۱۴ اردیبهشت‌ماه در ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از نکاتی که باید در سفر حج به آن توجه داشته باشید، مفهوم اخلاص است. در قرآن و روایات آمده‌ که شیطان با تمام قوا از تمام جوانب تلاش می‌کند که اخلاص شما را مورد هدف قرار دهد.

وی افزود: انسان باید کار را صرفاً برای خدا انجام دهد و برای کسب قدرت و عنوان خاص اعمال را انجام ندهد. انسان باید به خدای خود بگوید که خداوندا چون تو فرمودی که من حج انجام دهم، پس من فقط برای تو انجام می‌دهم. ما باید برای انجام واجبات خود هزینه کنیم و هیچ واجبی از واجب دیگر برتر نیست.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان حج و زیارت ادامه داد: بنابراین در وهلۀ اول اخلاص مهم است. در روایات آمده که اگر انسانی ۴۰ شبانه روز با اخلاص کار انحام دهد، خداوند حکمت را بر زبان او جاری می‌کند.

حجت‌الاسلام نواب با اشاره به اینکه نکتهٔ دوم دارای اهمیت برای سفر حج، داشتن برنامه‌ریزی است، تصریح کرد: از کسانی که در گذشته به حج مشرف شده‌اند، مشورت بگیرید و برای ایام سفر خود در محضر پیامبر(ص) برنامه‌ریزی کنید. از قبل به خوبی فکر کنید. فرصتی در اختیار شماست که در مسجدالحرام و مسجدالنبی با خدا راز و نیاز کنید. این فرصت‌ها برای افراد بسیار کم اتفاق می‌افتد. برای تک‌تک مقاطع روز به‌گونه‌ای برنامه داشته باشید که گویا آخرین سفر شماست.

وی با بیان اینکه در این سفر، دانش و علم کافی داشته باشید، اظهار کرد: در کلاس‌ها و جلسات مربوط به حج شرکت کرده و کتاب‌های مربوط به حج را از نظر بگذرانید. در مورد این سفر، دانش‌افزایی کنید تا به خوبی از سفر خود بهره ببرید. افرادی بودند که در حج شرکت کرده و برخی اعمال را نیز به جا آوردند، ولی بعد از بازگشت به ایران متوجه شدند که اعمال احرام به جای نیاورده و در برنامه‌ریزی‌ها اشتباه کرده بودند. می‌توانید از روحانیون همراه کاروان هم برای دانش‌افزایی کمک بخواهید.

او اصلاح رفتار را یکی از مهمترین نکاتی دانست که باید در سفر حج، آن را در مرکز توجه قرار داد و گفت: همهٔ ما اشکالات اخلاقی داریم و هیچ کس مبری از این ایرادات نیست، اما این سفر، سفری برای پاک کردن خود است. سعی کنید که در این سفر، خود را از این صفات منفی جدا کنید و از خدا بخواهید که به شما کمک کند که بهترین رفتار را داشته باشید. تلاش کنید که رفتارتان پس از این سفر با همسایه‌ها و دوستان و فرزندان تغییر کند و بهتر شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • قانون جدید صدور حکم تخلیه مستاجر سال ۱۴۰۳
  • احساس گناه ساندرو تونالی؛ کاهش داوطلبانه دستمزد هافبک نیوکاسل
  • زشت است جمعیتی در یک صنف مقدس(پزشکان) با عادی انگاری، دسته جمعی مجلس گناه برپا کنند | باید با عاملان عادی انگاری مجالس گناه قاطعانه برخورد شود
  • حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است
  • امام جمعه مهاباد: لازمه پیشرفت کشور سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است
  • عادی انگاری شرب خمر توسط برخی افراد/ با مجالس گناه برخورد شود
  • انتقاد امام جمعه یاسوج از شراب‌خواری پزشکان در شیراز
  • فیلم/تظاهرات دانشجویان فرانسوی در حمایت از مردم غزه با وجود اعمال محدودیت پلیس
  • ببینید | لحظه در هوا ماندن کامیون حین تخلیه بار!