Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-05@15:48:52 GMT

مهمترین اعمال شب و روز ایام البیض ١٣ رجب

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۳۰۵۲۱

مهمترین اعمال شب و روز ایام البیض ١٣ رجب

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: از آنجا که امسال به خاطر بیماری کرونا امکان حضور در مساجد وجود ندارد لذا می توان اعتکاف را به صورت مجزا و در خانه برگزار کرد.

به گزارش مشرق، حسن طاهری پیرامون «اَیامُ البیض» گفت: اَیامُ البیض به روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه رجب گفته می‌شود. ایام البیض در اصل «اَیامُ لَیالِی البیض» به معنای روزها و شب‌های سفید است که «لیالی» حذف شده است و این روزها به ایام البیض معروف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیض جمع بَیضاء است که در عربی به معنای سفید است.

وی در همین راستا ادامه داد: در روایات بر اعتکاف و روزه گرفتن در این ایام تأکید شده است. نزد شیعیان، ایام البیض رجب و در مرتبه بعد شعبان و رمضان، از اهمیتی ویژه برخوردار است. این روزها در بین اعراب قدیم نیز روزهای خاصی شناخته می‌شده در آن ایام ماه‌ها را بر اساس میزان روشنایی ماه نام‌گذاری می‌کردند و از آنجا که نور ماه در این سه شب از شب‌های دیگر بیشتر است، به این نام نامیده شده‌اند البته این سه شب نام دیگری نیز دارد که به عنوان اَواضح و غُرّ از آن یاد می‌شود.

وی پبرامون دلیل ناگذاری «اَیامُ لَیالِی البیض» بیان کرد: در کتاب علل الشرایع آمده است:  جبرئیل «حضرت آدم (ع)» را در حالی که سر تا پا سیاه شده بود به زمین فرود آورد. فرشتگان وقتی حضرت آدم را با این هیبت دیدند گریستند و به درگاه حق تعالی عرضه داشتند: پروردگارا مخلوقی را آفریدی و از روح خود در او دمیدی و فرشتگانت را به سجده کردنش وادار نمودی حال با یک گناه رنگ سفیدش را به سیاهی مبدل فرمودی منادی از آسمان ندا می‌دهد: امروز را برای پروردگارت روزه بگیر، آدم آن روز را که مطابق با روز سیزدهم ماه بود روزه گرفت، پس ثلث سیاهی از او زائل گشت. سپس منادی در روز چهاردهم ندا کرد: امروز را برای پروردگارت روزه بگیر. آدم آن روز را هم روزه گرفت و ثلث دیگر از سیاهی زائل گردید. روز پانزدهم باز منادی او را به گرفتن روزه دعوت نمود، وی آن روز را هم روزه گرفت و تمام سیاهی او زائل گردید و به همین خاطر این ایام به ایام البیض موسوم شد.»

این کارشناس علوم قرآنی پیرامون اعتکاف اظهارکرد: ایام البیض فرصت مناسبی است که انسان به خویشتن پرداخته و معایب و کاستی‌های خود را شناخته و برای رفع نقصان و تکامل آن بکوشیم زیرا با توجه به ویژگی‌هایی که اسلام برای ایام البیض بیان کرده پاسخی است به نیازهای روحی و فرصتی است مغتنم برای روآوردن به خود و خدای مهربان، دراین روزها انسان طبق وعده الهی در آیه ششم سوره مبارکه انشقاق، سرانجام به دیدار معبود نائل خواهد شد و برای رسیدن به محبت خداوند باید راه عبادت حقیقی را در پیش بگیرد و گاهی در انس با پروردگار بایستی در گوشه‌ای خلوت گزید و دور از همه عنوان‌ها و تعلقات دنیایی، در حال خود بیندیشد بنابراین سه روز سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه رجب پر برکت‌ترین روزهای سال است از سوی دیگر امسال می توان اعتکاف را در خانه ها بجا آورد. 

طاهری پیرامون نحوه برگزاری اعتکاف در امسال کرونایی ابراز کرد: از آنجا که امسال به خاطر بیماری کرونا امکان حضور در مساجد وجود ندارد لذا می توان اعتکاف را به صورت مجزا و در خانه برگزار کرد. 

***اعمال شب سیزدهم رجب

وی به اعمال شب سیزدهم اشاره و بیان کرد: شب سیزدهم ماه رجب نخستین شب از «لیالی بیض؛ شب های روشن» است که در آن دو رکعت نماز که در هر رکعت، بعد از سوره حمد سوره های یس، ملک، و توحید را بخواند، وارد شده است. در این زمینه «امام صادق (ع)» نیز می‌فرمایند: «در شب سیزدهم، دو رکعت نماز بگزارد و در هر رکعتی پس از سوره «حمد» این سه سوره یس، ملک و توحید را بخواند».

***اعمال روز سیزدهم رجب

طاهری به اعمال روز سیزدهم ماه رجب اشاره و خاطر نشان کرد: روز سیزدهم ماه رجب مصادف با ولادت امیرالمؤمنین علی علیه السلام است و اوّلین روز از ایّام البیض است. روزه گرفتن در این روز بسیار تأکید شده است به نحوی که هر کس که بخواهد عمل «امّ داوود» را بجا آورد باید این روز را روزه بگیرد.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتکاف ایام البیض سوره یس حضرت آدم سوره حمد سیزدهم ماه روز سیزدهم ایام البیض شب سیزدهم ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۰۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دزفول، دارای خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیق

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر محمد مهدی اسماعیلی در پیام ویدئویی خود به مراسم بزرگداشت ادیب دزفول گفت: خیلی مشتاق بودم در مراسم نکوداشت و تقدیر از شاعر عزیز و گرانقدرمان آقای دکتر محمدرضا سنگری در شهر مقاومت در دزفول عزیز حاضر شوم.

وی افزود: دزفول یکی از مهم‌ترین حوزه‌های دفاعی و افتخار آفرینیِ ما در دفاع مقدس بوده است؛ در دفاع مقدس شاید کنار خرمشهر عزیز بیشترین بازخورد، خاطره، قصه و بعضی وقت‌ها غصه در شهر عزیز دزفول به وجود آمده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: به هر حال اتفاق مهم دیگر این است که این خطه در کنار دفاع‌مقدس و حضور نورانی در ایام دفاع مقدس اساساً خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیقی را در پیشینه خود دارد.

دکتر اسماعیلی بیان کرد:دزفول در شمال خوزستان از هزاره‌های قبل از ورود اسلام عزیز تا امروز مهد تربیت فضلا، حکما، ادبا، فقها و سیاستمداران بزرگ و نجیب و شعرا و اهل قلم بسیاری بوده است.

وی گفت: کتاب افتخارات دزفول کتاب بسیار قطوری است و برای همچون منی و آن هم در چنین زمان کوتاهی شاید فرصت نباشد حتی قطره‌ای از این یم را بازگو کنم.

ولی به هر حال نمی‌شود به دزفول و سابقه پرافتخارش توجه کرد و یادی از اولین دانشگاه رسمی در تمام نقاط دنیا و قدیمی‌ترین دانشگاه، دانشگاه جندی شاپور نکرد.

وزیر فزهنگ و ارشاد اسلامی افزود: از دزفول عزیز یاد کرد و از بزرگانی، چون شیخ مرتضی انصاری خاتم الفق‌ها و المجتهدین نام نبرد، از دزفول عزیز نام ببریم و از بزرگان تاریخ‌سازش در ایام پیش از پیروزی انقلاب در ایام مبارزه و دفاع مقدس نام نبرد؛ تا به امروز دزفول و دزفولیان در پیشانی افتخارات این مرز و بوم درخشیده اند.

 

دکتر اسماعیلی افزود: از آقای دکتر محمدرضا سنگری به عنوان یکی از مهم‌ترین ادبای معاصر قدردانی و از نقش آفرینیشان در مبارزات قبل از انقلاب و در ایام دفاع‌مقدس نیز تقدیر می‌کنم.

 

وی ادامه داد: بسیاری از سرایندگان اشعار حماسی از اندیشه‌های ایشان وام گرفته‌اند و بسیاری از خوانندگان و هنرمندان نام نیک ایشان را در کنار آثارشان با افتخار ثبت کرده‌اند، امروز هم این شخصیت بزرگ برای کشور و مملکت ما نعمت است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان این پیام خود اظهار کرد: خوشحال هستم که مردم عزیز دزفول و مسئولان شهرستانی و استانی این همت را گمارده اند که از این شخصیت تابناک و این چهره ادبی که در عین حال معلمی دلسوز و محققی پژوهشگر و پرتلاش است تجلیل کنند.از راهی دور، از طریق فضای مجازی خدمت تک تک شما بزرگواران، آقای دکتر سنگری و همه شرکت کنندگان عزیز عرض سلام و ادب و احترام دارم، انشاالله به زودی توفیق داشته باشم و در دزفول عزیز حاضر شوم و خدمت عزیزانمان در آنجا از نزدیک عرض سلام و ارادت داشته باشم، در پناه خداوند متعال باشید.

دیگر خبرها

  • اعزام زائر اولی ها به مشهد طی دهه کرامت در ورامین
  • مهمترین کار معلم تبیین حقیقت در کنار علم و دانایی است
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • رکورد جدید ثبت شد | برقراری بیش از ۲۷۰۰۰ پرواز در ایام نوروز
  • حال و هوای حرم مطهر رضوی در ایام شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • فرستاپن: پیشنهاد ۲۵۰ میلیون یورویی مرسدس هم راضی‌ام نمی‌کند!
  • حال و هوای حسینیه اعظم زنجان در ایام شهادت امام جعفرصادق(ع)
  • گره اندر گره
  • دزفول، دارای خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیق